Over mij

In 1997 voltooide ik mijn opleiding aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Op de campus Merelbeke, ben ik als eerste van mijn lichting afgestudeerd.

In 1998 heb ik mijn eigen praktijk opgericht. In eerste instantie behandelde ik allerlei soorten dieren. Na enige tijd heb ik besloten om mij volledig te richten op kleine huisdieren en mij verder te specialiseren in de behandeling van sportduiven, waar mijn passie en expertise liggen.

Momenteel bestaat mijn praktijk dus hoofdzakelijk uit kleine huisdieren en richt ik mij voor een groot deel ook op het bieden van medische en sportieve begeleiding voor sportduiven.

Mijn aanpak

Bij mijn praktijk staat One Health centraal om een optimale gezondheid voor jouw dier te bereiken. Enkel na grondig onderzoek wordt medicatie voorgeschreven. Daarnaast houd ik ook rekening met antibioticaresistentie en het belang van een natuurlijke aanpak. Ik zal steeds onnodige medicatie vermijden en waar mogelijk kiezen voor plantaardige alternatieven. Voor de duivenliefhebber heb ik om deze reden het P-Vet Products gamma ontwikkeld.

Mijn specialisatie in duiven

Langzamerhand raakte ik steeds meer betrokken in de wondere wereld van de duivensport. De combinatie van het spel, de gezondheid en de interactie tussen beide maakt het heel interessant als dierenarts.

Ik heb diverse lezingen gegeven in binnen- en buitenland voor zowel duivenliefhebbers als collega duivendierenartsen. Tijdens internationale congressen in Polen en Duitsland heb ik presentaties verzorgd.

Als mede-oprichter van PiGen vof ben ik betrokken bij genetisch onderzoek bij duiven en heb ik een rol gespeeld bij de oprichting van IVPA Belgium, destijds FV, een vereniging van dierenartsen met bijzondere interesse in reisduiven.

Deze vereniging is inmiddels onderdeel van de International Veterinary Pigeons Association (IVPA), waarvan ik momenteel voorzitter ben. Ik heb tevens het tweede IVPA World Congress georganiseerd, dat plaatsvond in november 2023 in Brussel (België). Daarnaast ben ik lid van de FCI Vet and Sci Committee (Fédération Colombophile International, Veterinary and Science Commission) en de Avian Task Force, die zich inzet om de restricties die zich voordoen na een vogelgriepuitbraak bij de duiven, te verminderen.